Arle (90) fikk gifteringen tilbake etter ni år

Den store kjærlighet finnes den??? av Knut Granlund

Jo den finnes og i dag fikk jeg en opplevelse for livet, glad og lykkelig er jeg fordi jeg i dag på Myre var så heldig og få hjelpe en 90 år gammel mann. Historien er som følgende; For 9 år siden, ett år før kona døde mistet han sin giftering i gull. I alle disse årene har han søkt etter den for det var mange gode minner som lå i den. Verdien i gull brydde han seg ikke om. Sist søndag fikk vi i metallsøkerklubben en henvendelse fra en forhandler i Fredrikstad om ikke noen i klubben kunne hjelpe mannen. Han hadde ringt dem for å kjøpe seg en metalldetektor. Han tok da som sagt kontakt og jeg meldte meg frivillig til å kjøre til Myre. Der møtte jeg den sprekeste og hyggeligste 90 åringen jeg noen gang har møtt. Litt betenkt ble jeg når han sa at det var 9 år siden han mistet ringen, for eiendommen var stor. Men 90 åringen hadde god husk og husket hva han hadde gjort den dagen, og hvor han hadde gått. etter ca 15 minutter gjorde Deusen (metallsøkeren) utslag på 54, og da viste jeg at her var det gull. Bakken var isete og jeg måtte hugge meg gjennom isen og med ett skimtet jeg gull. Jeg fikk ringen løs og med is rund tog inni ringen gav jeg den til mannen som stod der med våte øyne og sa er det mulig etter 9 år. Med stødig stemme bad han meg inn på kaffe, der han serverte meg kaffe og lefser og historien i sitt liv. Et langt liv på sjøen og om sin store kjærlighet; kona som var gått bort.
Jeg er ikke sikker på hvem som var mest glad ham eller jeg når jeg kjørte hjem. En stor takk til forhandleren som ikke solgte ham detektoren, men som gav meg muligheten til å møte en stor mann med stort hjerte.

knut

arle

Les NRK Nordland sin artikkel her:
Arle (90) fikk gifteringen tilbake etter ni år