Heimdalsstevne 4-6. oktober 2013

Så var vi kommet hjem fra Heimdalsstevne!

Stevnet varte fra fredags morgen til søndag klokken 16 og kostet kr. 400.-. Det skulle dekke overnattinger og 3 middager med kaffe og kake, samt frokost, niste og eventuell kveldsmat for de som klarte det. Vi valgte å reise ned torsdag slik at vi var klar til fredag, og hjem igjen mandagen slik at vi slapp å stresse på søndag.

Vi ble godt motatt på torsdag med velkomstschnaps og gave som besto av T-Shirt, metallsøkerbok, nøkkelring og penn. Fredagsmorgen etter frokost ble det holdt en kort orientering der vi fikk utdelt funnposer. Så kjørte vi ut på ett jorde der var det tett mellom funnene 🙂 Vi prøvde to jorder til etter dette og timene gikk fort.

Når vi var tilbake til leiren ble det tid for noen øl og en dusj før middagen ble servert. Den besto av røkt svinekam med tilbehør. Etter middagen ble dagens vinnere kåret. Jeg vant den ene med flest innleverte funn 6 stk av totalt 48 stk.

Lørdag kjørte vi til 3 nye jorder og det gav 117 nye funn, jeg hadde da 7 innleveringspliktige.

Søndagen ble detgått på 2 jorder. Vi avsluttet klokken 15 og kjørte til leiren for premieringer. Kjetil vant for flotteste fibel funn med en nydelig fuglefibel og Torje vant med en flott gullforgylt figur fra middelalderen. Jeg hadde 4 innleveringpliktige funn. Totalt ble det funnet ca 50 gjenstander som ble innlevert.

Så ble det tatt farvel med alle våre nye venner og vi 4 norske kjørte for å søke videre på et terreng i nærheten som vi hadde fått klarsignal på. Med hodelykter i lommen begynte vi å søke på 2 jorder som viste seg å være fattigere på funn enn jordene vi hadde vært på under stevnet. Vi fant 7-8 innleveringspliktige funn og var godt fornøyd da vi avsluttet ca klokken 21.

Av de 17 innleveringspliktige funnene tok jeg bilde av 2. DFD tar bilder av samtlige funn og legger ut.

Av ikke-innleveringspliktige funn er jeg mest fornøyd med 2 Vektlodd som er fra nyere tid, bjelle, spenne samt løvefot fra middelalderen som jeg fikk beholde.

NNMSK retter en stor takk til vår vennskapsklubb i Danmark DFD for vel gjennommført stevne! Oppfordrer flere til å ta turen neste år.

Gå inn i medlemsforumet for å se bilder 🙂

Hilsen Tor- Ketil Krokmyrdal